fbpx

Domeniu Web / Găzduire – Ce sunt și cum funcționează ?

Online versus Offline

Un domeniu web și un serviciu de hosting reprezintă două elemente fundamentale în structura și funcționarea unei prezente online.

 

Domeniul web:

 

Un domeniu web este adresa unică și ușor de recunoscut a unui site pe internet. El este alcătuit dintr-un nume (de obicei, numele unei companii sau un termen relevant pentru conținutul site-ului) și o extensie (cum ar fi .com, .net, .org, .ro, .edu, etc.). Acesta servește ca un identificator și o modalitate prin care utilizatorii pot ajunge la conținutul site-ului tău pe internet. De exemplu, în adresa „www.creativepoint.ro,” „creativepoint.ro” reprezintă domeniul web.

 

Host:

 

Un serviciu de hosting reprezintă locul în care sunt stocate toate fișierele și datele necesare pentru a face un site web accesibil online. Atunci când creezi un site web, trebuie să îl încarci pe un server. Acesta este un computer configurat să furnizeze acces la site-ul tău pentru utilizatorii de pe internet. Acest server este cunoscut ca serviciu de hosting, și el asigură afișarea conținutului tău online și funcționalitatea site-ului.

 

În esență, domeniul web reprezintă adresa sau numele site-ului tău, în timp ce hosting-ul este locul fizic unde sunt stocate și gestionate toate datele, fișierele și resursele necesare pentru ca site-ul tău să funcționeze. Combinând aceste două elemente, obții o prezență online completă și accesibilă pentru vizitatorii din întreaga lume.

Servicii Dezvoltare Web Marketing Mentenanță